Dressuurzadels

zadel voor professioneel paardrijden

SB

Kenmerken van het SB-zadel zijn een diepe zit en de smalle taille in het zadel, hierdoor krijgt de ruiter een mooie rechte positie in het zadel.

Het zadel zorgt voor een verminderde druk op het lage ruggedeelte van het paard. Het zadel is dus uitermate geschikt voor paarden met korte rug of paarden met een holle of verzonken rug.

Mono Close Contact

Het Mono Close Contact zadel is een zadel met één enkel zweetblad waarbij de kniewrongen op het bovenblad zit i.pv. op het onderkussen.
Hierdoor ervaart u meer contact met het paard.
Er zijn verschillende uitvoeringen in kniewrongen.

Alle type zadels kunnen uitgevoerd worden met enkel blad.

zadels voor ruiters
zadel voor ruiters

Royal S.

De ROYAL S. is een zadel met een middeldiepe zit. Ten opzichte van het SB zadel biedt het zadel meer ruimte achterin het zadel voor de ruiter. Door de verder teruggesneden kamer biedt het zadel veel ruimte bij de schoft van het paard, waardoor een verminderde druk is bij de schouder en de schoft. Door de standaard kniewrongen ondervindt het bovenbeen ondersteuning en wordt de knie ‘vrij gelaten’.

San Dressage

Dit dressuurzadel kenmerkt zich door een vierkante lepel. SAN DRESSAGE is een zadel met een vlakkere zit, waardoor het zadel een minder ‘gedwongen’ zit heeft en zeer geschikt is voor ruiters met een onafhankelijke zit. Door de unieke opbouw en vormgeving heeft het zadel een perfecte ligging op divers gebouwde paarden.

Op maat gemaakt zadel

Brandt Zadels